Formule 1

Carlos Sainz: “Ik wil Williams terugbrengen naar waar het thuishoort: op de eerste rij!"

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2024 07:21

Gezien alle geruchten en ontwikkelingen leek Williams voor Carlos Sainz geen optie meer. Maar de Formule 1 zorgt wel vaker voor verrassingen want na een soort soapserie heeft Sainz gekozen voor Williams. Teambaas James Vowles is er blij mee: “De komst van Carlos bij Williams is een sterke intentieverklaring van beide kanten. Carlos heeft keer op keer bewezen dat hij een van de meest getalenteerde coureurs op de grid is, met een reeks van overwinningen. Dit onderstreept de opwaartse trend in het traject dat we volgen. Niet alleen met ervaring en prestaties, maar ook met een ongeremde drive om elke milliseconde uit het team en de auto te halen.”

Carlos sainz F1 Ferrari
Carlos Sainz: “Ik wil Williams terugbrengen naar waar het thuishoort: op de eerste rij!"

Ambitie en momentum
Lovende woorden van Vowles, die ook niet schuwt om zijn huidige rijder Alex Albon in het voetlicht te zetten. “Met Alex en Carlos zullen we een van de meest formidabele coureurscombinaties op de grid hebben en met een schat aan ervaring in huis om ons naar de nieuwe reglementen in 2026 te leiden. Hun vertrouwen in de missie van deze organisatie toont de omvang van het werk achter de schermen aan. Er mag geen twijfel bestaan over onze ambitie en ons momentum, terwijl we onze reis om te concurreren met de besten voortzetten. We zijn hier, we zijn serieus en met de steun van Dorilton investeren we in wat nodig is om weer aan de top van de grid te komen."

Positieve woorden
Hoewel de relatie niet optimaal schijnt te zijn had Vowles ook positieve woorden voor Logan Sargeant, die het volgende seizoen afscheid zal nemen van de F1. “ Ik wil Logan ook bedanken voor alles wat hij voor het team heeft gedaan en ik weet dat hij de komende races hard voor ons zal blijven vechten .”

"Terugbrengen waar het thuishoort"
Tenslotte gaf ook Carlos Sainz zijn visie en meldde de Spanjaard zelfs al een duidelijk doel wat hij wil invullen. “Ik wil Williams terugbrengen naar waar het thuishoort: op de eerste rij! Het is een uitdaging die ik met enthousiasme en positiviteit omarm. Ik ben ervan overtuigd dat dit team over alle juiste ingrediënten beschikt om de geschiedenis te herschrijven en vanaf 1 januari zal ik alles geven om Williams samen met elk lid van het team vooruit te helpen."

Williams F1 GP BelgieIn 2025 ruilt Carlos Sainz het Ferrari-rood om voor het Williams-blauw



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS