Formule 1

Dutch GP niet alleen voor Max Verstappen een ‘thuisrace’: “Zandvoort is een vertrouwde plek van vroeger”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 augustus 2024 08:00

Haas-coureur Nico Hulkenberg kijkt vooruit op de aankomende Grand Prix van Nederland, een race die voor hem bijzonder is vanwege zijn persoonlijke band met het circuit van Zandvoort. Het feit dat hij vloeiend Nederlands spreekt en Duitsland geen Grand Prix organiseert, maakt dit ook voor hem een thuisrace.

Nico Hulkenberg Zandvoort
De piepjonge Hulkenberg wint zijn eerste A1GP-wedstrijd in Zandvoort

Hulkenberg, die de Nederlandse taal spreekt en dicht bij de Nederlandse grens is opgegroeid, blikt met enthousiasme terug op zijn eerdere ervaringen op het historische circuit in de Noord-Hollandse duinen: “Zandvoort is een circuit waar ik veel geschiedenis heb, met veel races tijdens mijn juniorcarrière daar; Formula BMW, A1 Grand Prix, F3, eigenlijk hele goede herinneringen. Het is een heel vertrouwde plek van vroeger, ook omdat waar ik vandaan kom. Het is een speciale race en gevoel voor mij daar”, begint hij in een persbericht van Haas.

Het circuit, dat bekend staat om zijn smalle en technische lay-out, biedt volgens Hülkenberg een unieke ervaring, ondanks dat het een kleine baan is voor de moderne Formule 1-auto’s: “Het is een geweldige plek met een geweldige sfeer, het Nederlandse Oranjeleger is massaal aanwezig en het is één groot feest. Het is een kort circuit dat erg oldskool is, smal en kort van lengte. Het is best lastig om in te halen. Het is een vrij klein circuit voor de grote moderne Formule 1-auto's, maar het is nog steeds leuk en uitdagend om er rond te rijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS