Formule 1

Er ontbreekt iets' - Pierre Gasly suggereert oorzaak achter Sergio Perez' strijd bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2024 06:02

Voormalig Red Bull Racing-coureur Pierre Gasly suggereert dat er 'iets ontbreekt' bij Sergio Perez nu de dreiging van de Red Bull-bijl boven het hoofd hangt.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


"Mijn situatie was heel anders dan die van Checo”, zei Pierre Gasly. "Maar op dit moment staat hij onder grote druk. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Hij is een goede coureur, dat weet iedereen, maar hij lijkt zijn zaakjes niet voor elkaar te krijgen, of het nu aan hemzelf ligt of aan het team. Ik weet het niet en kan er daarom niet echt commentaar op geven."

Gasly werd vervolgens gevraagd hoe snel dingen kunnen veranderen voor een coureur en zei dat het moeilijk kan zijn om een ritme te vinden als je je niet op je gemak voelt in de auto.

"Zijn probleem is dat hij de auto niet voelt", vervolgde Gasly. "Wanneer je je sterk voelt in een auto, heb je, om wat voor reden dan ook, een off-weekend. Het volgende weekend kom je terug, voel je je goed, rijd je sterke ronden en denk je er niet eens meer aan. Maar hij lijkt niet in staat om de prestaties eruit te halen. Er ontbreekt duidelijk iets tussen die twee."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS