Formule 1

Jake Dennis noemt alle Red Bull-geruchten onzin: "Deze auto is niet alleen voor Max Verstappen gemaakt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 november 2023 12:03

Jake Dennis reed de eerste vrije training van Abu Dhabi in de RB19 van Max Verstappen. De simulator-coureur en regerende Formule E-wereldkampioen genoot van de sessie en komt met een interessante mening. Eerder dit seizoen werd veelvuldig gespuwd dat ‘de RB19 alleen voor Max Verstappen is gemaakt’, maar volgens de Brit klopt hier niets van.

Jake Dennis Max Verstappen

"Ik doe veel simulatorwerk, maar als je in deze auto springt, voelt het gewoon heel natuurlijk", begint de Britse coureur bij de camera’s van F1TV. "Ik ben het er niet mee eens als mensen zeggen 'de auto is ontworpen voor Max'. Ik ben in die auto gesprongen en het voelde gewoon precies zoals een raceauto zou moeten voelen. Hij doet wat je wilt. Hij rijdt zoals hij zou moeten rijden."

"Ik denk dat mensen die zo sceptisch zijn om te denken dat deze auto puur voor Max is gemaakt, dat dat echt niet het geval is. Elk team bouwt een zo snel mogelijke racewagen en dan is het aan de coureur om zich daaraan aan te passen. Ik denk dat dat precies is wat Red Bull heeft gedaan en Max, duidelijk het talent dat hij is, heeft dat voor elkaar gekregen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS