Formule 1

Lando Norris reed zijn vloer volledig kapot: "Het had veel slechter kunnen zijn, maar..."

Uitgegeven door Bart • 29 juli 2023 07:10

Lando Norris mag van geluk spreken dat hij zich als zevende kwalificeerde voor de Grand Prix van België. In het eerste deel van de kwalificatie schoot de Brit met zijn McLaren door het grind en daar verknalde hij zijn vloer. Het team kon het redelijk repareren en Norris wist zelfs nog Q3 te halen. Daarin reed hij de zevende tijd.

Lando Norris


"In Q1 heb ik de vloer compleet kapot gereden", zei Norris in een reactie bij Sky Sports F1. "Daarom mag ik blij zijn dat ik toch nog Q3 heb gehaald. Ik zat slechts een paar tienden achter de tijd van Oscar. Hij reed echt goed, zeker zijn middelste sector was erg sterk. Op de rechte stukken waren we alleen heel slecht. Hier kan ik wel blij mee zijn, het had veel slechter kunnen zijn, maar ik ben toch nog mooi zevende."

Norris ging nog even door over zijn schade aan de vloer. "Het was helemaal kapot. Normaal mag je dat repareren onder parc fermé. Tape alleen gaat niet werken. We hebben het met tape zo goed mogelijk proberen te repareren, maar er was te veel schade om echt competitief te zijn. Als ik geen fout had gemaakt, hadden we hoger kunnen staan. We zaten niet ver van de rijders voor me, dus ik ben blij met wat ik eruit heb kunnen slepen."




 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS