Formule 1

Lewis Hamilton neemt langzaam afscheid van Mercedes: “Steunden me al op mijn dertiende”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 augustus 2024 10:03

Lewis Hamilton gaat in Zandvoort beginnen aan zijn laatste tien Formule 1 Grands Prix als coureurs voor het team van Mercedes. De Brit ruilt de Duitse renstal in voor het Italiaanse powerhouse van Ferrari, maar afscheid nemen van een oude liefde blijft ook voor Hamilton lastig.

Lewis Hamilton Mercedes Ferrari

Mensen verklaarden Hamilton na de Grote Prijs van Singapore in 2012 voor gek nadat hij wereldkundig maakte dat hij McLaren aan het einde van dat seizoen zou verlaten. Op advies van Niki Lauda maakte Hamilton de overstap naar Mercedes, destijds het vierde team op de grid. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en heeft het Hamilton zes wereldtitels en ruim tachtig overwinningen opgeleverd. Bij Ferrari gaat hij volgend jaar aan de slag om nieuwe dromen na te jagen.

Hoewel Hamilton enthousiast is over het nieuwe avontuur, blijft afscheid nemen erg moeilijk. Tijdens het Grand Prix-weekend in Spa-Francorchamps vertelde Hamilton nog over dit aankomende afscheid: "Ik ben ontzettend trots op de mensen met wie ik binnen dit team werk. Ik ben Mercedes echt ontzettend dankbaar. Ze hebben echt mijn leven veranderd. Ze steunden me toen in dertien jaar oud was en ze hebben me de kans gegeven om in de Formule 1 voor ze te rijden. Daarnaast hebben ze me al die jaren hun volledige vertrouwen gegeven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS