Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Teleurgestelde Nyck de Vries ziet FIA WEC-kampioenschap in Fuji in rook opgaan: "Dat is echt jammer!”

Uitgegeven door Peter Vader • 16 september 2024 13:23

De overwinningsrace van de #7-Toyota GR010 Hybrid van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Nyck de Vries kwam jammerlijk ten einde toen ze moesten opgeven met nog twee uur te gaan. Op dat moment reden ze aan de leiding van de 6 Hours of Fuji met uitzicht op de overwinning. Een aanrijding veroorzaakte echter veel schade, waardoor ze de auto aan de kant moesten zetten. Daarmee is de uitdaging van Kamui Kobayashi en Nyck de Vries om voor het FIA WEC-wereldkampioenschap 2024 te vechten met nog één race te gaan, in feite ten einde.

6 Hours of Fuji Foto 1 Kamui Kobayashi geeft het stuur over aan Nyck de VriesKamui Kobayashi (rechts) geeft het stuur over aan Nyck de Vries (links) van hun #7-Toyota GR010 Hybrid

Een teleurgestelde Nyck de Vries na afloop van hun abrupt afgebroken Fuji-race: “Het is een bittere pil om te slikken voor het hele team. Het is het hele weekend zwaar geweest. We wisten dat ons racetempo niet goed genoeg was om alleen op basis van onze snelheid vooraan te strijden en dat we de best mogelijke race moesten rijden om goede punten te scoren voor beide kampioenschappen. We hadden een geweldige strategie om dat te doen, maar helaas is het ons door de raceomstandigheden niet gelukt. Dat is echt jammer!”

6 Hours of Fuji Foto 2 portret Nyck de VriesNyck de Vries: "We hadden een geweldige strategie om te winnen, maar helaas is het ons door de raceomstandigheden niet gelukt. Dat is echt jammer!”

6 Hours of Fuji Foto 3 de #7-Toyota GR010 Hybrid van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Nyck de Vries

Bron foto's: Toyota Gazoo Racing Global





6 Hours of Fuji event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS