Formule 1

Mercedes-kopstuk zal Lewis Hamilton met pijn in het hart missen: “Aangeboren gevoel voor wat de auto doet”

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 augustus 2024 05:06

De trackside engineering director van Mercedes, Andrew Shovlin, heeft in een interview met Motorsportweek aangegeven dat hij Lewis Hamilton enorm zal missen als de Brit vertrekt naar het team van Ferrari. Shovlin en Hamilton werken al jaren samen en hebben samen hun grootste successen gescoord.

Lewis Hamilton Andrew Shovlin

Na twaalf jaar verruilt Hamilton de driepuntige ster uit Stuttgart op zijn borst voor het steigerende paard uit Maranello. Shovlin en Hamilton wonnen samen acht constructeurskampioenschappen. Shovlin gaat Hamilton dan ook erg missen: "Ik zal hem als persoon erg gaan missen, want het is leuk om met hem te werken. Zijn racepace was extreem goed, maar wat hij het team bracht was ontzettend veel snelheid en een goed gevoel voor wat de auto nodig heeft”, begint Shovlin in gesprek met Motorsportweek.

Shovlin prijst ook de technische know-how die Hamilton bezit. Volgens de Brit kan de zevenvoudig wereldkampioen feilloos aanwijzen wat er mis is met een auto: "Hij is erg goed in het benadrukken van de zwakke punten van de auto. Maar het is moeilijk te zeggen wat er specifiek zou ontbreken vanuit een technisch oogpunt - behalve dat hij gewoon een aangeboren gevoel heeft voor wat de auto doet, wat de banden doen, en dat is erg waardevol als je dat in het ontwikkelingsproces meeneemt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS