Formule 1

Naast Rocco Coronel nog drie nieuwe coureurs in Red Bull Junior Team

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 19:33

De nieuwste editie van de Red Bull Driver Search was gericht op het ontdekken van de volgende generatie coureurs om zich in augustus aan te sluiten bij het team in Jerez, Spanje. De 11 uitgenodigde kandidaten, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, kwamen uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden, Libanon en Mexico.

Rocco Coronel

Uit deze groep zijn de eerste coureurs die zich bij het programma hebben aangesloten Fionn McLaughlin (IRL) en Scott Lindblom (SWE). Zij worden nu vergezeld door vier nieuwe teamgenoten: Christopher Feghali (LBN), Rocco Coronel (NLD), Jules Caranta (FRA) en Ernesto Rivera (MEX).

Sinds de oprichting in 2001 zet het Red Bull Junior Team zich in voor de ontwikkeling van jong talent in de motorsport. Het team bestaat momenteel uit negen coureurs in de leeftijd van 15 tot 19 jaar die actief zijn in de Junior Formula Series.

Het driedaagse selectietraject bestond uit jonge atleten die in F4- en GP3-racewagens reden in een shootout-formaat. Hun prestaties werden beoordeeld door Dr. Helmut Marko, adviseur van de Red Bull F1-teams.

"Het terugbrengen van de Red Bull Driver Search is een belangrijke stap voor ons Junior Driver-programma. De uitgenodigde coureurs lieten al veelbelovend talent zien, en we blijven ons inzetten om onze Junior Drivers te ontwikkelen om de toekomst van de motorsport vorm te geven", zegt Dr. Marko, hoofd van het Red Bull Junior Driver-programma.

De nieuwe teamleden hebben hoge ambities: "Mijn doel is natuurlijk om Formule 1-wereldkampioen te worden", zegt Ernesto Rivera. "Ik houd van de adrenaline tijdens het racen; de snelheid, alle voorbereiding die nodig is, de uniciteit van de sport."

De jonge talenten hebben al hun sporen verdiend in verschillende motorsportdisciplines en zijn praktisch opgegroeid in de sport. Jules Caranta was 2 jaar oud toen hij begon met karten en stapte dit jaar over naar een eenzitter. "Mijn ouders hadden een kartteam, dus ik werd meteen verliefd op motorsport. Sinds dat moment ben ik nooit meer gestopt."

De kans om lid te worden van het Red Bull Junior Team is een belangrijke mijlpaal voor een jonge atleet. Zoals Christopher Feghali stelt: "Nu ik weet dat ik lid word van het Red Bull Junior Team, ben ik ontzettend enthousiast. Het is een enorme kans en ik kan niet wachten om dit nieuwe hoofdstuk te beginnen, om te leren van de besten en mezelf tot nieuwe hoogtes te drijven." Zijn collega Junior-coureur Rocco Coronel is het daarmee eens: "Ik voel me vereerd dat ik na de shootout in Jerez gekozen ben als een van de Red Bull Junior Drivers. Het is een bewezen programma dat veel coureurs naar de top van de motorsport heeft gebracht. Mijn droom is natuurlijk om een F1-coureur te worden. Met deze kans komt mijn droom dichterbij. Ik heb altijd de Red Bull-coureurs gevolgd en gezien hoe ze in de sport zijn gegroeid. En nu word ik een van hen."

Het Red Bull Junior Team heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het brengen van coureurs naar de Formule 1. Vijf oud-leden van het Red Bull Junior Team; Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Pierre Gasly en Carlos Sainz Jr., hebben een Formule 1-race gewonnen, terwijl Vettel en Verstappen samen zeven wereldkampioenschappen hebben behaald.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS