Formule 1

Opgewekte Sergio Perez kijkt uit naar GP Azerbeidzjan: 'Stratencircuits zijn helemaal mijn ding'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 19:00

Sergio Perez kent vooralsnog een stroef seizoen bij Red Bull Racing, maar hij leeft desondanks met veel vertrouwen toe richting de aanstaande Grand Prix van Azerbeidzjan. De Mexicaan heeft in het verleden meermaals aangetoond goed uit de voeten te kunnen op stratencircuits, vorig jaar triomfeerde hij nota bene in Baku. In de racevoorbeschouwing van Red Bull Racing laat Perez blijken dat hij er veel zin in heeft.



Perez maakte in 2024 nog geen opperbeste indruk, maar hij lijkt ogenschijnlijk helemaal op te bloeien wanner er weer stratencircuits opdoemen. “Baku is echt een leuke baan en ik hou er echt van om daar te racen. Stratencircuits passen goed bij mijn stijl. Ik hou er echt van om mijzelf te testen op dit circuits. Het gaat ook interessant worden om te kijken hoe de auto reageert op deze baan, de vrije trainingen zijn daarom van groot belang”, vertelt een opgewekte Perez.

De Red Bull-auto’s van Max Verstappen en Perez bleken de voorbije maanden behoorlijk onwillig, de balans is verre van optimaal. Maar, net als zijn Nederlandse teamgenoot, doet de man uit Guadalajara er alles aan om de situatie zo snel mogelijk te verbeteren. “Na Monza hebben we even de tijd gehad om te reflecteren en zijn Max en ik teruggegaan naar de fabriek om met het team op zoek te gaan naar de oplossing voor de problemen. Om terug te komen op het niveau van weleer, is een echte teamprestatie vereist. Dat zie je in de fabriek in Milton Keynes, en in de weekenden op het circuit.”

Tot slot benadrukt Perez dat de manschappen van Red Bull dichter bij elkaar zijn gekomen. Hij is zeer te spreken over de goede sfeer binnen het team, ondanks dat het sportief gezien een moeilijke periode is. “We zijn als team dichterbij elkaar gekomen en hebben nu het gevoel dat we de juiste weg bewandelen. We moeten alles wat we hebben geleerd over deze auto toepassen, zodat het de komende weken weer beter gaat werken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS