Formule 1

Overtredingen geconstateerd in de Formule 1: Alpine en Honda in de fout bij nieuwe F1-kostenplafond

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 september 2024 17:02

De FIA heeft procedurele overtredingen geconstateerd bij Alpine en Honda tijdens de evaluatie van het Formule 1-kostenplafond over 2023. Alle tien de teams bleven wel binnen de budgetrestricties.

FIA F1


Volgens de FIA hebben alle vier de motorleveranciers - Alpine, Honda, Mercedes en Ferrari - zich aan de financiële regels gehouden. Dit was het eerste seizoen waarin ook de uitgaven van motorleveranciers werden gecontroleerd.

De aard van de overtredingen bij Alpine en Honda is niet gespecificeerd, maar kan gaan om zaken als het te laat indienen van documenten of het aanleveren van onnauwkeurige informatie. De FIA stelt: "Zowel Alpine Racing SAS als HRC heeft te allen tijde te goeder trouw gehandeld en werken momenteel samen met de CCA om de zaak af te ronden."

De toekomst zal uitwijzen hoe zwaar de overtredingen worden beoordeeld. De FIA is van plan de twee fabrikanten een schikkingsvoorstel te doen middels een Accepted Breach Agreement (ABA).

Dit is niet de eerste keer dat er procedurele overtredingen zijn geconstateerd sinds de invoering van het kostenplafond. Williams kreeg in 2022 een boete van $25.000 voor het te laat indienen van hun rekeningen over 2021. "We nemen deze zaak zeer serieus", zei een woordvoerder van Williams destijds.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS