Formule 1

Steiner: Russell moet Antonelli verslaan om Mercedes-toekomst veilig te stellen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 08:00

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner denkt dat George Russell zijn toekomst bij Mercedes in gevaar brengt als hij zijn nieuwe teamgenoot Kimi Antonelli niet verslaat in de Formule 1.

George Russel Mercedes Grand Prix F1


Steiner ziet een reële kans dat Max Verstappen in 2026 naar Mercedes verhuist. "Russell zou dan in de problemen kunnen komen", stelt Steiner in de Red Flags-podcast. "Maar ik denk dat hij zich hiervan bewust is. De enige manier om zijn waarde te bewijzen is door goede resultaten te boeken tegen Antonelli."

Volgens Steiner is het cruciaal hóe Russell zijn rookie-teamgenoot verslaat. "Als je hem domineert... Hoe zeer Toto Wolff Kimi ook mag, als hij niet presteert, is de liefde snel over. Dat hangt af van je prestaties. Ik hou van je zolang je presteert", aldus de Italiaan.

Russell zelf lijkt zich geen zorgen te maken over zijn toekomst bij Mercedes. "We hebben er eerlijk gezegd helemaal niet over gesproken", zei hij onlangs tegen de media. "Ik ben al zo lang bij dit team, ik word gemanaged door Mercedes en we hebben altijd gezegd dat we voor onbepaalde tijd samen zullen blijven."

De prestaties van Russell in 2025 zullen waarschijnlijk bepalend zijn voor zijn toekomst bij het team. "Ik ben alleen gefocust op mijn rijden", benadrukte de Brit.

"Er gaan veel gesprekken rond die vermakelijk zijn om te lezen, maar van mijn kant ben ik nergens anders op gericht", aldus Russell.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS