Formule 1

Adrian Newey helemaal klaar met Mercedes: "Nog nooit zo veel politieke spelletjes meegemaakt"

Uitgegeven door Bart • 17 augustus 2021 17:17

Mercedes was de afgelopen zeven seizoenen ongenaakbaar in de Formule 1. Dit jaar staat Red Bull met Max Verstappen minimaal op gelijke voet en dat is merkbaar in het gedrag van de regerend wereldkampioen. Mercedes protesteerde al tegen de flexibele achtervleugel, de bandenspanning en de pitstops van Red Bull. Ontwerper Adrian Newey is er helemaal klaar mee.

Adrian Newey


"In veel opzichten is het een compliment voor een team als er zo veel naar je gekeken wordt", zo zegt Newey in de Red Bull-podcast Talking Bull. "Dat hebben we natuurlijk eerder meegemaakt, maar ik kan het me niet herinneren dat er achter de schermen zo veel politieke spelletjes tegen ons zijn gespeeld."

"Misschien is het net zo erg als in 2010-2011 toen we veel bezig waren met de aero-elasticiteit. We waren bereid om ons aan nieuwe richtlijnen aan te passen. Dit gebeurde ook tijdens onze gevechten om het kampioenschap met Ferrari, maar dat ging over de flexibiliteit van het bodywork."

Newey is er wel klaar mee. "Ik hou zelf niet van deze manier van oorlogvoering. Maar aan de andere kant kun je er ook weer beter van worden als je opnieuw naar bepaalde zaken moet kijken. Het hoort ook wel een beetje bij de Formule 1, maar het zegt veel in welke mate er dit jaar geprotesteerd wordt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS