Formule 1

Ferrari F1-coureurs Leclerc en Sainz zien kans op wereldtitel na dominante zege in VS: "Het is veel leuker racen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2024 13:32

Charles Leclerc en Carlos Sainz geloven dat Ferrari na hun indrukwekkende 1-2 overwinning in de Grand Prix van de Verenigde Staten nu serieus meedoet in de strijd om het constructeurskampioenschap van 2024.

Charles Leclerc Ferrari F1


Na de overtuigende zege op het Circuit of the Americas staat Ferrari nu op slechts 48 punten achterstand van koploper McLaren en 8 punten achter regerend kampioen Red Bull.

Leclerc profiteerde bij de start van een gevecht tussen Verstappen en Norris om de leiding te pakken. "We konden niet van een beter resultaat dromen", zei de Monegask. "Het hele team werkt ongelooflijk goed. We richten ons nu op de titel."

Sainz benadrukte Ferrari's verbeterde bandenbeheer: "Het vermogen om de bandendegradatie effectief te managen heeft de SF-24 tot een krachtige auto gemaakt. Dit resultaat brengt ons waar we willen zijn in de strijd om het constructeurskampioenschap."

Ferrari's opmars lijkt het gevolg van recente upgrades en verbeterde strategieën. Beide coureurs genieten ervan dat ze nu kunnen aanvallen in plaats van verdedigen.

"Het is veel leuker racen dan vorig jaar. We kunnen nu pushen en inhalen. Ik hoop dat het zo blijft", voegde Sainz toe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS