Formule 1

Scuderia Ferrari 1-2 in Formule 1 Austin: "Uitstekend werk geleverd maar niet denken dat we nu kampioen zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 oktober 2024 15:26

Het was een perfecte zondag voor Ferrari. Het was Ferrari-overwinning nummer 247 in de Formule 1 en de achtste voor Charles Leclerc, die zichzelf hiermee stevig nestelde op de derde plaats in het rijdersklassement van dit seizoen. Carlos Sainz staat nog steeds op de vijfde plaats, doordat hij afgelopen zondag zijn zesde podiumplaats van dit jaar behaalde. Scuderia Ferrari HP teambaas Fred Vasseur na afloop: “We hebben dit weekend uitstekend werk geleverd en veel punten mee naar huis genomen, maar we moeten gefocust blijven en niet denken dat we kampioen zijn alleen vanwege hoe het vandaag ging. We hadden de situatie altijd onder controle, evenals de strategie met beide rijders. Als je een klein voordeel hebt, zoals vandaag het geval was, is het duidelijk veel gemakkelijker om goed werk te leveren.”

Frederic Vasseur F1 FerrariFerrari teambaas Frederic Vasseur: "Uitstekend werk geleverd maar niet denken dat we nu kampioen zijn"

SF24 sterk verbeterd
“De auto is qua rijgedrag veel verbeterd vergeleken met waar we een paar races geleden zaten en dit heeft bijgedragen aan het resultaat. Charles maakte een perfecte start en beheerde de banden goed, terwijl we met Carlos zijn stop iets naar voren moesten brengen om Max (Verstappen, red.) te ondermijnen. Eenmaal in de vrije lucht wist hij zijn ritme te vinden en dit leverde hem een tweede positie op”, lichtte Vasseur zijn beleving van de race toe.

“Mexico ander verhaal”
“Komend weekend in Mexico zal het een heel ander verhaal zijn, waarbij de hoogte het een unieke race maakt waarbij je veel aandacht moet besteden aan koeling. Daarom is het daar niet zo vanzelfsprekend dat als je snel bent in Austin, jij zult ook snel bent in Mexico. Deze dubbel is echter zeker een geweldige ‘motivatievermenigvuldiger’ voor komend weekend”, aldus Vasseur.

Focussen op prestaties
“Wat het kampioenschap betreft, blijven we het race voor race bekijken, aangezien er nog veel punten beschikbaar zijn, ook die van de sprintraces en alles nog steeds mogelijk is. Laten we nu teruggaan naar het focussen op onze prestaties, beginnend in Mexico, en proberen daar ook ons best te doen.”

Ferrari_dubbele_overwinning_GP_USA_2024

Bron foto’s: media.ferrari.com



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS