Formule 1

Carlos Sainz lacht na P2 in Texas: "Ik geniet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 21:25

Carlos Sainz was de tweede Ferrari-coureur, achter Charles Leclerc, die in formatie over de eindstreep kwam in de Amerikaanse Grand Prix. De Spanjaard verschalkte Max Verstappen tijdens de pitstops en behield de tweede positie. Na de race reageerde hij opgetogen en opgelucht over deze puike prestatie.

Carlos Sainz Formule 1 Amerika Max Verstappen

Sainz vertrok vanaf de derde positie en behield deze ook bij de start. Hij haalde Lando Norris in, terwijl teamgenoot Leclerc van P4 naar P1 reed. In de pitstops slaagde de Spanjaard er in om Max Verstappen definitief achter zich te houden.

“Uiteraard allereerst felicitaties voor het hele team dat ons in de strijd voor de constructeurs plaatst. Ik wist dat een groot deel van de race bij de start beslist zou worden, ik wist dat Lando en Max het elkaar niet makkelijk zouden maken en helaas kreeg ik er het ergste mee te maken.

"Ik moest genoegen nemen met P2, maar dat is nog steeds een goede race. Hoe weinig degradatie we hebben, is iets waar ik van geniet en dat zorgt ervoor dat ik van racen geniet. We kunnen gewoon in de aanvalsmodus gaan en gewoon pushen en inhalen, wat gewoon leuk is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS