Formule 1

Tom Coronel: "De Red Bull was niet zo sterk als gedacht"

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2024 05:02

Max Verstappen en Lando Norris maakten er in Austin een fraai duel van. Op het moment dat beide Ferrari's al gevlogen waren, vochten de Red Bull-coureur en de McLaren-coureur om P3. Norris haalde Verstappen in, maar deed dat buiten de baan en kreeg een tijdstraf van 5 seconden. In de studio van Viaplay bespraken Tom Coronel en Christijan Albers het duel.

Verstappen Norris


Eerst keken ze naar de start. Verstappen ging voorbij aan Norris, maar zag wel Leclerc van P4 naar P1 gaan. Coronel: "Max startte vanaf P2 en we dachten allemaal dat het goed zou komen. Norris had een serieus goede start en Max leek geen kans te maken, maar als Max een gaatje ziet gaat hij ervoor. Doordat hij op het vuil kwam, liep hij naar buiten en ging de derde er mee heen. Ik had niet verwacht dat Ferrari 1 en 2 zou worden en dat het nog wel goed zou komen voor Max, maar hij had meer problemen dan verwacht."

Albers: "Norris heeft bij de start zitten slapen. Hij had een fantastische start, maar laat het gat open. Max ziet dat en duikt erin. Max is daarin agressiever dan alle andere coureurs. Zaterdag kreeg Sainz het cadeau, nu was dat Leclerc."

En dan over het duel op het einde tussen Norris en Verstappen. Coronel: "Niet normaal, in de laatste 10 minuten werd je op het puntje van je stoel van links naar rechts geslingerd. De Red Bull was niet zo sterk als gedacht. Op die witte band deed ie het gewoon niet. We hadden meer van Red Bull verwacht. De regel is dat als je bij de apex ervoor zit, dat dan de bocht van jou is. De FIA schiet zichzelf in de voeten."

Albers: "Voor beide kanten is iets te zeggen, vanuit welke hoek je het ziet. Max zit bij de apex voor Norris en vanaf de andere kant denk je dat Norris ervoor zit."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS