Formule 1

Helmut Marko zag Max Verstappen het lastig hebben: "We konden de snelheid niet vinden"

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2024 10:01

Helmut Marko zag dat Max Verstappen het lastig had in Austin. De drievoudig wereldkampioen kon niet brengen wat hij zaterdag in de sprintrace nog wel had kunnen brengen. Door de tijdstraf van Lando Norris werd het toch een gunstig weekend voor Verstappen die vijf punten uitliep op zijn naaste belager.

Verstappen Norris


Marko reageerde voor de camera van het Oostenrijkse Servus TV. "We konden niet de snelheid vinden die we in de sprintrace nog wel hadden. De Ferrari's waren echt snel en daardoor moesten we ons richten op Lando Norris. De straf voor Norris vond ik wel terecht. De voorsprong is met vijf punten uitgebreid, dus daar kunnen we tevreden mee zijn."

Bij de constructeurs liep Ferrari fors in, maar Marko kijkt liever naar het rijderskampioenschap. "Ferrari is niet overal sterk, dat verschilt per circuit. Ik hoop niet dat ze zo sterk blijven, maar de voorsprong van Max op Leclerc moet groot genoeg zijn."

Niet alleen over Verstappen, maar ook over herintreder Liam Lawson was Marko heel tevreden. De Nieuw-Zeelander vocht zich van P19 naar P9. "Hij reed ongelofelijk snel en constante rondetijden. Dat was een geweldig debuut. Hieraan zie je dat je de jeugd een kans moet geven."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS