Formule 1

Geruchten over vertrekclausule Verstappen bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 oktober 2024 06:02

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over een mogelijke vertrekclausule in het contract van Max Verstappen bij Red Bull. Volgens een rapport van The Times zou Verstappen kunnen vertrekken als hij 'buiten de top drie in het rijderskampioenschap staat na een significant deel van het seizoen' in 2025.

Max Verstappen Red Bull Racing Mexico 2024


Dit komt nadat Red Bull-teambaas Christian Horner eerder bevestigde dat Verstappens contract een 'prestatie-element' bevat. Horner stelde echter: "Zolang we een competitieve auto leveren, weten we wat de situatie is."

Ondanks geruchten over interesse van Mercedes en Aston Martin voor 2026, heeft Verstappen zelf aangegeven zijn huidige contract bij Red Bull, dat loopt tot 2028, te willen uitdienen. Hij zei tegen AFP: "Dat is zeker de bedoeling. Ik heb een langetermijncontract getekend met het team en in een perfecte wereld beëindigen we het natuurlijk hier."

De geruchten over Verstappens toekomst blijven aanhouden, mede door Red Bulls mindere vorm in de tweede helft van dit seizoen. Verstappen heeft sinds de Spaanse Grand Prix op 23 juni niet meer gewonnen - zijn langste zegereeks zonder overwinning sinds 2020.

Mercedes-CEO Ola Kallenius voedde de speculatie door te stellen dat de regelwijzigingen voor 2026 'een kans' zijn om Verstappen aan te trekken, waarbij hij opmerkte: "Ik denk dat Max er goed uit zou zien in zilver, toch?"

Voorlopig lijkt Verstappen echter toegewijd aan Red Bull, maar zijn toekomst zal ongetwijfeld een onderwerp van discussie blijven in de aanloop naar 2026.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS