Formule 1

Lando Norris haalt uit naar Max Verstappen: 'Wist wat ik kon verwachten, niet erg clean'

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 21:53

Lando Norris loopt tien punten in op titelrivaal Max Verstappen. De McLaren-coureur wist uiteindelijk de tweede plaats veilig te stellen in de Grand Prix van Mexico, nadat hij in de slotfase nog voorbijging aan Charles Leclerc. De race kende voor Norris een intens begin waarin hij tot twee keer toe buiten de baan werd gedrukt door Verstappen. De Nederlander ontving hierop een tijdstraf van twintig seconden, waardoor hij uiteindelijk buiten de top vijf finishte. Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc behaalden een sterke 1-3 finish. Tijdens het interview na de race kon Norris het niet laten een sneer uit te delen in de richting van Verstappen.

Lando Norris Mexico GP Max Verstappen

Norris reed een indrukwekkende race, waarin hij zowel snelheid als strategie liet zien. Hij begon de race vanaf een goede startpositie en wist ondanks vroege problemen met Verstappen terug te vechten en uiteindelijk Leclerc in te halen voor P2. Dit sterke resultaat zorgt ervoor dat Norris zijn kampioenschapskansen in leven houdt en een solide podiumplek toevoegt aan zijn seizoen.

“Het was een heel zware race, de eerste paar ronden gingen er alleen maar om in de race te blijven en crashes te vermijden. Felicitaties aan Carlos en Ferrari, ze waren erg snel vandaag, maar ik heb mijn best gedaan", begint Norris na de race in gesprek met Marc Gene.

"Ik wist wat ik kon verwachten [van Verstappen]. Dit is naar mijn mening niet erg clean rijden, maar ik heb het vermeden en het was een goede race", haalt hij uit naar Verstappen, alvorens hij weg loopt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS