Formule 1

Norris hoopt op race zonder zware bandenslijtage: 'We zullen zien'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 17:03

De supersnelle rondetijden die we tijdens de kwalificatie voor de Amerikaanse Grand Prix zagen, zullen we tijdens de race niet gaan zien. Polesitter Lando Norris verwacht torenhoge bandendegradatie. De McLaren-coureur kende eerder op de dag al problemen met bandenslijtage tijdens de sprintrace. Hij denkt dat dit tijdens de Grand Prix een nog uitdagendere factor kan spelen voor de heren coureurs.

Lando Norris Max Verstappen F1 United States

"De bandenslijtage baart me behoorlijk zorgen", gaf Norris toe na de kwalificatie in een persconferentie.

De hoge temperaturen en het nieuwe asfalt zorgden voor veel problemen met bandenslijtage tijdens de sprintrace, wat voor enkele coureurs resulteerde in verminderde grip en veel positiewisselingen tegen het einde van de race.

"Ik wil niet weer zo’n race meemaken als eerder. We zullen zien, ik denk dat het niet zo erg was als het leek. Bepaalde factoren hebben geleid tot de problemen, en ik denk dat we de auto behoorlijk hebben verbeterd. Vrijdag zaten we nergens in de buurt van pole, en nu kwamen we er dichterbij. We staan er goed voor. Ferrari was erg snel in de race, vooral met de degradatie, en Max blijft altijd een factor. Dus het wordt spannend. Het wordt waarschijnlijk een goede race om te zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS