Formule 1

BREAKING: Dramaweekend voor Mercedes duurt voort; George Russell start Amerikaanse GP vanuit pitstraat

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 16:03

De gifbeker is nog niet helemaal leeg voor het Formule 1-team van Mercedes. George Russell start de Grand Prix van de Verenigde Staten zondag vanuit de pitstraat. Het is een nieuwe toevoeging aan een reeks van ongelukkigheden voor de Zilverpijlen dit weekend. Russel’s teamgenoot, Lewis Hamilton, start de wedstrijd als zeventiende.

Mercedes COTA

Eigenlijk zou Russell de wedstrijd als zesde beginnen. Maar zijn crash aan het einde van de kwalificatie, heeft voor zoveel schade gezorgd dat Mercedes met man en macht aan de slag moest om de bolide van de tweevoudig racewinnaar te repareren. De herstelwerkzaamheden waren twee uur na afloop van de kwalificatie nog steeds volop bezig, en dat mag niet. Zodoende moet Russell dus starten vanuit de pitstraat.

De Brit maakt geen weekend door. Tijdens de sprintrace op zaterdagavond verloor hij drie posities en finishte daardoor als vijfde. Dat leverde hem nog wel vier punten op voor het wereldkampioenschap, maar er had meer ingezeten. Of Russell in staat is zich naar de punten op te werken vanuit de pitstraat, is zeer de vraag.

De andere Mercedes-coureur, Lewis Hamilton, start de Grand Prix van de Verenigde Staten als zeventiende na een dramatisch verlopen kwalificatie. De race op het Circuit of the America’s gaat zondagavond om 21:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS