Formule 1

Vindt Franco Colapinto onderdak bij Red Bull? Tom Coronel: "Maar ik ga er niks over zeggen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 oktober 2024 15:00

Franco Colapinto heeft er pas vier races op zitten in zijn nog prille Formule 1-carrière, maar verbaasd menigeen met zijn goede prestaties. De Argentijn heeft al vier WK-punten verzameld en zodoende is hij plots kanshebber voor een F1-stoeltje in 2025. De plekken bij zijn huidige werkgever, Williams, zijn reeds vergeven. Maar de teksten van Tom Coronel bij Viaplay doen vermoeden dat er mogelijk iets anders in het vat zit voor de race-revelatie.



Colapinto maakt dit seizoen af bij Williams in plaats van de onderpresterende Logan Sargeant. Maar als hij ook in 2025 actief wil zijn in de koningsklasse van de autosport, dan zijn Sauber en Red Bull de enige overgebleven opties. Sauber is nog op zoek naar een tweede coureur naast Nico Hülkenberg, terwijl bij Red Bull de positie van Sergio Perez al enige tijd onder druk staat.

Tom Coronel, wiens zoon, Rocco Coronel, onlangs een contract tekende bij het juniorenteam van Red Bull Racing hoopt ten zeerste dat Colapinto een onderkomen vindt in de Formule 1. Maar Sauber is volgens hem geen interessante optie voor het Zuid-Amerikaanse racetalent. Op de vraag of Sauber misschien toch een interessante optie kan zijn antwoordt de 52-jarige autocoureur: ‘nee’.

Dus, dan resteert er slechts één optie: Red Bull Racing. Daarover weet Coronel het volgende te melden. “Hij heeft nog niks. Zijn manager is mijn voormalig teamgenoot en ik heb af en toe contact met hem. Opeens ging er een lichtje branden omdat hij vroeg naar het telefoonnummer van een Formule 1-teambaas.”

De autosportcoryfee doet echter wel enigszins geheimzinnig over de inhoud van het contact met Colapinto’s manager. Gevraagd of hij meer afweet van de zaak, vertelt hij: ‘Ja, dat klopt. Maar ik ga er niks over zeggen. Ik ga niet zeggen om wie het precies gaat, bepaalde dingen hou ik voor mezelf”, aldus Tom Coronel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS