Formule 1

LINE-UP: Cadillac kondigt rijders voor IMSA 2025 aan: "Noodzaak om te winnen in Daytona en om aan de top te staan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 oktober 2024 14:00

Cadillac heeft haar GTP-line up voor de IMSA 2025 onthuld. Het Amerikaanse automerk zet haar fabrieksauto’s het komend jaar in via Action Express Racing en Wayne Taylor Racing. Het laatste team is in de plaats gekomen voor Chip Ganassi Racing, waarvan eerder dit jaar werd aangekondigd dat de samenwerking na 2024 tot een eind komt.


Foto: Cadillac Racing


Action Express gaat wederom één auto inzetten in het Amerikaanse kampioenschap, terwijl Wayne Taylor Racing twee auto’s voor haar rekening neemt. In de auto van Action Express nemen Earl Bamber en Jack Aitken plaats. Bij de enduranceraces in het kampioenschap krijgen zij ondersteuning van Frederik Vesti.

Bij Wayne Taylor Racing rijden Ricky Taylor en Filipe Albuquerque het volledige seizoen in de auto met het startnummer 10. Will Stevens rijdt met het tweetal in Daytona, Sebring en Road Atlanta. In Daytona krijgen zij ook bijval van Brendon Hartley.

In de andere auto van het team rijden Jordan Taylor en Louis Deletraz het volledige seizoen. In de nummer 11 neemt Alex Lynn plaats voor Daytona, Sebring en Road Atlanta. Voor Daytona is de vierde coureur Kamui Kobayashi.


Foto: Cadillac Racing


De line-up kent dus een zevental coureurs die ook in het FIA World Endurance Championship rijden. Daarmee heeft het team dus een line-up met een uitgebreide ervaring in het endurance racen.

“Ik vertegenwoordig al zolang veel GM-merken met zoveel succes, dat het is alsof ik terugga naar mijn familie”, reageert team-eigenaar Wayne Taylor. “Het zijn allemaal echt goede mensen en het vernieuwen van onze relatie met Dallara is iets om naar uit te kijken. We werken al goed samen en je kunt zien dat het partnerschap sterk gaat zijn.”

“Ik kijk uit naar de line-up van de nummer 10 in 2025. Drie van de vier zijn al coureurs die minstens vier jaar bij ons zijn en wij mee samenwerken. Het toevoegen van Will Stevens voor de endurance races gaat ook een groot voordeel zijn. Alle vier coureurs begrijpen de opstellingen en zijn gewend om nauw samen te werken, een noodzaak om te winnen in Daytona en om aan de top te staan in dit ongelofelijk spannende kampioenschap.”

Renger van der Zande zien we komend seizoen niet meer terug in de Cadillac V-Series.R. Van der Zande kondigde recent al aan dat hij actief blijft in het kampioenschap via Honda en Acura.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS