Formule 1

Liam Lawson gebruikte data Yuki Tsunoda voor voorbereiding op GP Mexico

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2024 17:30

Liam Lawson heeft onthuld dat hij het hele weekend de data van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda heeft gebruikt ter voorbereiding op de Grand Prix van Mexico.

Liam Lawson VCARB F1


Lawson, die zich als twaalfde kwalificeerde terwijl Tsunoda crashte in Q2, zei: "Het is goed om een snelle teamgenoot te hebben en zijn data te kunnen gebruiken. En dat is wat we het hele weekend eerlijk gezegd hebben gedaan. Het is nuttig geweest. We zitten dicht bij de punten en de long run ziet er goed uit. Dus hopelijk kunnen we naar voren komen. We hebben opgebouwd en ik denk dat we er echt dicht bij waren in de kwalificatie."

Over de crash van Tsunoda zei Lawson: "Het team heeft extreem hard gewerkt en ons dit weekend een echt snelle auto gegeven, dus ik denk dat ze verdienen om twee auto's, zo niet één, in Q3 te hebben."

Tsunoda legde uit hoe zijn crash tot stand kwam: "Ik blokkeerde de voorkant en verloor veel controle. Het was al game over toen ik de voorkant blokkeerde en er was geen manier waarop ik de bocht kon halen."

De Japanner blijft optimistisch voor de race: "In de vorige race ging mijn teamgenoot van laatste naar de punten, dus alles kan gebeuren."

De rentree van Lawson in Austin resulteerde in punten, en hij hoopt dit weekend opnieuw te scoren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS