Formule 1

Lando Norris en Max Verstappen in 'levendig' gesprek

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2024 18:00

Er hebben naar verluidt 'directe', maar 'respectvolle' uitwisselingen plaatsgevonden tussen Max Verstappen en Lando Norris in Mexico tijdens een discussie over de F1-racerichtlijnen.

Lando Norris McLaren F1


Volgens Craig Slater van Sky Sports News was de rijdersbriefing 'levendig'. Hij meldde: "Er waren directe uitwisselingen tussen Lando Norris en Max Verstappen over verdedigen en inhalen, maar ik heb gehoord dat ze 'kalm' en 'respectvol' waren."

De FIA gaat de coureurs bijgewerkte bewoording van de regels voorleggen naar aanleiding van de gebeurtenissen in Austin. Slater voegde toe: "De meerderheid van de coureurs vond dat de standaarden moeten worden verbeterd en dat de lopende evaluatie moet worden opgevoerd."

Interessant genoeg gaf de FIA toe dat ze enkele bijgewerkte formuleringen van de racerichtlijnen zou opstellen en deze ter beoordeling naar de coureurs zou sturen. Sommigen zagen dit als een soort schuldbekentenis en dat de huidige richtlijnen de exploitatie van mazen in de wet hebben toegestaan.

Er werd ook besproken of de stewards daadwerkelijk alle beschikbare regels gebruiken in gevallen zoals het Norris-Verstappen-incident. Sommigen wezen erop dat de regel over het dwingen van een andere coureur van de baan nog steeds van toepassing zou kunnen zijn in dergelijke gevallen.

Slater concludeerde: "Uiteindelijk is er begrip dat de regels nooit perfect zullen zijn. De wens is om de bewoordingen aan te scherpen en de richtlijnen beter te definiëren."

McLaren had bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de stewards om Norris een tijdstraf van vijf seconden te geven, maar hun recht op herziening werd afgewezen door de FIA.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS