Formule 1

Adrian Newey over de keuze voor Aston Martin: "Ik ben enorm geïnspireerd"

Uitgegeven door Peter Vader • 10 september 2024 10:58

Het is officieel: Aston Martin heeft de komst van Adrian Newey veiliggesteld. Het team uit Silverstone kan vanaf het tweede kwartaal van 2025, wanneer het Red Bull-contract definitief officieel afloopt, gebruik maken van de steun, kennis en ervaring van de Britse ingenieur. De geniale ontwerper blijft daarmee in Engeland en wijst de verkering af met Maranello en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. In de race om Adrian Newey te veroveren trekt Lawrence Stroll aan het langste eind. Na maanden van geruchten dat de topontwerper praktisch al in Maranello was gearriveerd, kwam tijdens de zomer het keerpunt: het wordt geen Ferrari! Op dat moment was het duidelijk dat de keuze zou gaan tussen de teams uit Engeland, vooral Aston Martin en Williams.

Adrian Newey F1


De waarheid is, volgens wat uit sommige bronnen in de paddock gedestilleerd kan worden, dat alle teams contact hebben gehad met Newey en zijn manager, voormalig teambaas Eddie Jordan. Aan de andere kant is een technicus met zijn staat van dienst een aanwinst voor iedereen: 13 coureurstitels, 12 constructeurstitels, een reeks Grands Prix gewonnen door zijn eenzitters van meer dan 200. Kortom een waar autogenie.

Als zijn triomfen begonnen bij Williams en voortgezet werden bij McLaren, zal zijn naam voor altijd verbonden blijven met de geschiedenis van Red Bull. Het seizoen 2023, dat van de absolute dominantie van Max Verstappen, is het juiste afscheid (en dank) van Milton Keynes .

Vanaf 2025 wacht hem een geheel nieuwe uitdaging: van Aston Martin een eindelijk winnend team maken. Vervul de droom van Lawrence Stroll en geef Fernando Alonso en zijn zoon Lance Stroll een auto die in staat is om naar de top van het F1-wereldkampioenschap te klimmen. Het is op dit niveau waarschijnlijk de laatste uitdaging van de geniale F1-ontwerper.

Adrian Newey: “Ik vind het geweldig om deel uit te maken van het Aston Martin Aramco Formula One® Team. Ik ben enorm geïnspireerd en onder de indruk van de passie en toewijding die Lawrence uitstraalt bij alles waar hij bij betrokken is. Lawrence is vastbesloten om een geweldig team neer te zetten. Hij is de enige meerderheidsaandeelhouder die actief betrokken is bij de sport. Zijn betrokkenheid blijkt uit de ontwikkeling van de nieuwe AMR Technology Campus en windtunnel op Silverstone, die niet alleen state of the art zijn, maar ook een lay-out hebben die een geweldige omgeving creëert om in te werken. Samen met geweldige partners als Honda en Aramco beschikken ze over alle belangrijke infrastructuur die nodig is om van Aston Martin een team te maken dat het wereldkampioenschap wint en ik kijk er erg naar uit om te helpen dat doel te bereiken.”





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS