Formule 1

Adrian Newey over warme herinneringen Verstappen: "Max was zo zelfverzekerd, hij was niet te kraken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 07:00

Adrian Newey verkast weliswaar van Red Bull naar Aston Martin, maar de Brit heeft desalniettemin een scala aan mooie herinneringen opgedaan bij het team waar hij liefst zeven wereldtitels op zijn naam schreef. Newey ontwierp onder meer de RB16, de auto waarmee Max Verstappen voor het eerst wereldkampioen werd na een zinderende seizoensfinale. In de High Performance-podcast blikt Newey terug op dat bijzondere jaar.



Verstappen won de wereldtitel van 2021 door Lewis Hamilton in extremis, tijdens de laatste ronde van de laatste race, in te halen. Newey heeft zodoende warme herinneringen overgehouden aan die dag in Abu Dhabi. “Die titelstrijd was intens. Maar Max was zo zelfverzekerd, hij wist precies wat hem te doen stond, hij was niet te kraken”, vertelt de gerenommeerde ingenieur.

Het team van Mercedes trok met coureur Lewis Hamilton uiteindelijk aan het kortste eind. Newey vindt dat de toenmalige rivalen zich destijds wel een beetje lieten kennen. “Ik bleef er redelijk koel onder, toen het zich allemaal voltrok. Maar ogenschijnlijk had Mercedes het er heel moeilijk mee en zij lieten zich mijns inziens een beetje kennen. In plaats van dat ze verder gingen, konden ze het psychologisch gezien niet laten gaan. Maar dat is slechts een oordeel van buitenaf, ik kan er moeilijk over oordelen”, besluit Newey zijn relaas over de roemruchte titelstrijd in 2021.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS