Formule 1

Adrian Newey vertelt over vertrek bij Red Bull: 'Voelde alsof ik alles op automatische piloot deed'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 05:00

Het nieuws zat er al even aan te komen, maar dinsdag was de officiële aankondiging toch echt daar: in 2025 werkt Adrian Newey voor de Formule 1-equipe van Aston Martin. In de High Performance-podcast heeft de ingenieur meer tekst en uitleg gegeven bij zijn baanbrekende transfer.



Newey staat alom bekend als de beste auto-ontwerper in de Formule 1-wereld en won liefst zes constructeurstitels bij zijn voormalig werkgever, Red Bull Racing, maar de Brit gaat nu elders aan de slag, hij vertelt waarom. “Ik had het gevoel dat ik een nieuwe uitdaging nodig had. Het team (Red Bull) is een hele volwassen organisatie geworden met volwassen ingenieurs. In zekere zin voelde het alsof ik mijn werk had voltooid bij Red Bull, de fut was er een beetje uit. Het is ook goed om het stokje door te geven aan andere jongens.”

De top-ontwerper vertelt wanneer hij voor het eerst merkte dat zijn tijd bij Red Bull een einde naderde. “Het voelde alsof ik alles op de automatische piloot deed. Ik werd ‘s nachts niet meer wakker met ideeën, ik werd niet meer gestimuleerd. Wel voor de wegauto (RB17) (filmpje) maar niet voor de Formule 1-wagen. Dat voelde niet goed, ik wist dat dat fout was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS