Formule 1

Alpine: "De uitdagingen gaan dit jaar zelfs groter worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 februari 2022 19:06

Alpine rijdt dit jaar wederom met de oude LMP1-auto in de nieuwe LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship. De plannen voor 2023 in het kampioenschap zijn nog onduidelijk, met de A480 die dit jaar alsnog is toegestaan door de ACO. Het merk van Renault ontwikkelt namelijk voor 2024 een LMDh-auto. Alpine CEO Laurent Rossi richt zich voor nu vooral op het aankomende seizoen.

Alpine LMP1


“Alpine’s endurance programma benadrukt onze toewijding en ambitie in de motorsport”, aldus Rossi. “Door deel te nemen aan de Formule 1 en endurance is Alpine een van de weinige merken in de twee FIA-wereldkampioenschappen en we gaan het weer opnemen tegen prestigieuze rivalen in het FIA WEC.”

“Het team van Philippe Sinault heeft mijn vertrouwen, met een bewezen track record in deze sport en vele successen waardoor we Alpine al bijna tien jaar in Le Mans en in de internationale scene hebben zien excelleren. De uitdaging gaat dit seizoen zelfs groter worden, maar ik heb het vertrouwen dat ons team opnieuw voldoet aan de verwachtingen van de Alpine-enthousiastelingen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS