Formule 1

Balen van gebrek aan Formule 1-kansen: 'Ik ben niet altijd even positief'

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 september 2024 04:02

Theo Pourchaire won weliswaar het Formule 2-kampioenschap in 2023, maar de Franse coureur heeft sindsdien nooit de kans gehad zijn kunsten te vertonen in de koningsklasse van de autosport. In gesprek met Motorsport vertelt de reservecoureur van het team van Sauber dat hij baalt van het gebrek aan kansen, maar hij probeert desondanks strijdbaar te blijven.



Dit jaar kwam Pourchaire in actie bij de IndyCar en Super Formula, maar beide uitdagingen waren van korte duur. De jongeling erkent zelf ook dat hij een ietwat vreemd jaar doormaakt. “Het is tot nog toe een gek jaar, normaal gesproken was ik gewend ieder jaar te weten wat ik zou doen en om te blijven in een kampioenschap, maar dat is nu niet het geval.”

De Sauberprotegé hunkert naar een kans in de Formule 1, maar die kansen lijken er vooralsnog niet te komen. Het leidt ogenschijnlijk tot een beetje radeloosheid bij Pourchaire. “Ik weet niet wat ik nog meer kan doen om F1 te bereiken. Er zijn mensen die zeggen dat het feit dat ik het kampioenschap pas in mijn derde jaar won, niet in mijn voordeel spreekt. Maar ik was de jongste racewinnaar in F2 en F3. Ik weet niet hoe ik mezelf nog meer kan bewijzen, ik heb gewoon een kans nodig.”

Aangezien Pourchaire momenteel onder contract staat bij Sauber, hoopt hij in de toekomst ook onderdeel te worden van Audi, dat Sauber in 2026 zal overnemen. “Het ziet eruit als een groot en veelbelovend project. Ik hoop dat ik mijn steentje bij kan dragen in de ontwikkeling van het team. Uiteraard zitten ze nu in een moeilijke periode, maar met de reglementsveranderingen op komst, zal het beter gaan.”

Voor nu is het zaak dat de Fransman positief blijft en vooruit kijkt naar hetgeen hem te wachten staat. Toch vindt hij dat, naar eigen zeggen, best lastig. “Het is lastig, ik ben niet altijd even positief ingesteld. Maar het voorbije jaar heb ik wel de kans gekregen om deel te nemen in een aantal coole raceklasses. Wat dat betreft prijs ik mezelf wel gelukkig”, besluit Pourchaire.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS