Formule 1

Carlos Sainz verlaat Ferrari niet met wrok: “Is dat Hamilton heeft besloten…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 september 2024 12:47

Carlos Sainz vertrekt aan het einde van dit seizoen bij het team van Ferrari. Hij rijdt vanaf volgend jaar bij het team van Williams, maar had uiteraard het liefst bij Ferrari gebleven. Toch voelt Sainz zich niet in de steek gelaten door het team en is hij simpel kind van de rekening nu ze Lewis Hamilton binnen hebben gehengeld.

Carlos Sainz Lewis Hamilton
Ferrari haalde begin dit jaar een hele grote vis binnen. Het team strikte zevenvoudig wereldkampioen F1 Lewis Hamilton om voor de Italiaanse formatie te gaan rijden in de Formule 1. Aangezien er maar twee plekken bij het team zijn, moest Carlos Sainz ruimte maken. Hij mocht op zoek naar een nieuw stoeltje en werd in verband gebracht met Mercedes en Red Bull. Uiteindelijk moest hij settelen voor een stoeltje bij Williams.

Sainz is bezig aan zijn laatste stint als Ferrari-coureur, voordat hij in Yas Marina het stokje overdraagt aan Hamilton. Ondanks dat Ferrari voor een andere coureur koos, voelt Sainz zich niet in de steek gelaten door zijn huidige team, vertelt hij in gesprek met DAZN: "Misschien is het moeilijk uit te leggen, maar er is gewoon niets mis tussen Ferrari en mij.”

“Het is dat een zevenvoudig wereldkampioen heeft besloten dat het laatste hoofdstuk van zijn sportieve leven bij Ferrari moet zijn, en daar ben ik een beetje het slachtoffer van. Maar ik verlaat Ferrari met goede resultaten en ik heb een goede relatie met Fred en Charles."

Op de vraag of Sainz ooit terug zou keren naar Ferrari, was het antwoord vanzelfsprekend: "Voor zo'n team kun je echt nooit de deur dichtgooien, zeker als je bedankt dat ik nog vijf tot tien jaar te gaan heb in de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS