Formule 1

Charles Leclerc brengt emotionele ode na winst GP Monaco: "Mijn vader heeft er alles aan gedaan om dit te bereiken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 mei 2024 15:58

Het is Charles Leclerc eindelijk gelukt. De Monegask wint de Grand Prix van Monaco. De Ferrari-coureur startte de race vanaf pole position en behield de gehele race, inclusief de herstart, de leiding. Na de race is hij blij met deze bijzondere prestatie, maar overheerst de opluchting en de emotie.

Charles Leclerc

Leclerc mocht al twee keer eerder vanaf pole position starten in Monte Carlo. In 2021 kon hij uiteindelijk niet starten na een crash in zijn laatste ronde in de kwalificatie. In 2022 zag hij de overwinning na een strategische blunder uit zijn handen glippen. Nu, na 78 rondjes aan de leiding, mag hij zichzelf een Monaco Grand Prix-winnaar noemen.

Een hevig geëmotioneerde Leclerc en Prins Albert vullen het beeld. In gesprek met Jenson Button vertelt Leclerc over het verloop van de race: "Ik kan dit gevoel met geen woorden beschrijven", vertelt hij met tranen biggelend over zijn wangen.

"Het was zo'n moeilijke race. Dit betekent natuurlijk heel erg veel voor mij. Deze race heeft ervoor gezorgd dat ik droomde van racen in de Formule 1. Vijftien rondjes voor het einde begin je te hopen dat er niets gebeurt, en dan komen de emoties. Mijn vader heeft er alles aan gedaan om dit te bereiken, het was een droom van ons om hier te winnen dus het is ongelooflijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS