DTM

DTM: next stop is de Nurburgring, een leuke uitstap voor tijdens de zomervakantie?

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2024 15:01

De Eifel roept de DTM terug uit zijn zomerstop: de tweede seizoenshelft begint op de Nürburgring in het derde weekend van augustus, van 16 tot en met 18 augustus. DTM race negen en tien vinden dan plaats op het iconische Duitse circuit. Kan Lamborghini-fabriekscoureur Mirko Bortolotti zijn goede vorm op de Nürburgring voortzetten? De Italiaan van SSR Performance heeft 47 punten verzameld in zijn laatste drie races en leidt halverwege het seizoen het kampioenschap. Hij mag zich ‘Halbzeitmeister’ noemen. De top van de ranglijst is echter een nek-aan-nekrace: Audi-coureur Kelvin van der Linde van Abt Sportsline en drievoudig kampioen René Rast in een Schubert Motorsport BMW M4 GT3 hebben respectievelijk slechts zes en elf punten achterstand op Bortolotti.

DTM Nürburgring 16 tot en met 18 augustus Foto 1

Ronde vijf van de DTM is een thuiswedstrijd voor het in het naastgelegen Meuspath gehuisveste team van Manthey EMA en voor het Mercedes-AMG Team HRT uit Drees, die beiden om de hoek van de Nürburgring zijn gevestigd. Ook voor Luca Stolz is het een korte trip: de Mercedes-AMG-coureur komt uit Brachbach, ten oosten van Bonn. Naast het aanschouwen van de DTM-sterren in actie, kunnen fans ook nog meer topsport verwachten op de 3,629 kilometer lange sprintvariant van de Nürburgring. Ook de ADAC GT4 Germany, de Prototype Cup Germany en de Porsche Carrera Cup Deutschland komen in actie, terwijl de NXT Gen Cup volledig elektrische paardenkrachten levert.

DTM Nürburgring 16 tot en met 18 augustus Foto 2

De DTM Track Safari is perfect voor iedereen die de DTM vanuit een totaal nieuw perspectief wil ervaren. Deze spectaculaire racecircuitexpeditie stuurt twee autobussen op pad voor twee ronden over de Nürburgring, terwijl de krachtige racewagens hen van dichtbij voorbijrazen. Tickets voor de DTM Track Safari zijn te koop op dtm.com. Tribunetickets voor het vijfde raceweekend van het seizoen zijn ook online verkrijgbaar, met prijzen vanaf € 39. Toegang is gratis voor kinderen onder de 16 jaar, mits begeleid door een volwassene. Is afreizen naar de beroemde Nürburgring een leuke uitstap voor tijdens de zomervakantie?

DTM Nürburgring 16 tot en met 18 augustus Foto 3



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS