DTM

Mercedes-AMG start sterk in tweede helft van DTM-seizoen 2024 op de Nurburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 17 augustus 2024 06:25

Maro Engel is agressief begonnen aan de tweede helft van het DTM-seizoen. De Mercedes-AMG-coureur zette vrijdag de snelste rondetijd neer in de tweede vrije DTM-training op de Nürburgring, waarbij hij de klok stopte op 1:26.059 minuten. Daarmee sloot hij dag één van het vijfde raceweekend bovenaan de tijdlijsten af. “De Nürburgring is mijn tweede thuis. Ik hou van de Nordschleife, maar vind het ook erg leuk om op het Grand Prix-circuit te rijden. De auto was erg goed in de tweede vrije training en we zijn blij met de balans van de auto. Het was een succesvolle eerste dag in de Eifel,” aldus de ervaren coureur van Mercedes-AMG Team Winward. Slechts 0,015 seconde langzamer was collega-Mercedes-AMG-coureur Luca Stolz van Mercedes-AMG Team HRT. De op twee na snelste ronde werd gereden door Ayhancan Güven (TR) in een Porsche 911 GT3 R. De best geklasseerde Ferrari-coureur was Jack Aitken (GB) van Emil Frey Racing op de vierde plaats, terwijl Lucas Auer (A/Mercedes-AMG Team Mann-Filter) een derde auto met het sterembleem naar de vijfde plaats leidde.

DTM Nurburgring 2024 foto 1 Luca Stolz

De tweede vrije training van vrijdagmiddag op het iconische circuit in de Eifel was aanzienlijk sneller dan de openingssessie. Na slechts tien minuten verbeterde Kelvin van der Linde (ZA), die op de tweede plaats staat in het kampioenschap, de beste tijd van de ochtend in een Audi R8 LMS GT3 Evo2 van Abt Sportsline. Deze werd echter door acht coureurs overtroffen naarmate de sessie vorderde. Güven kwam aanvankelijk bovenaan de tijden te staan, maar werd kort daarna verdrongen vangen door Stolz. Engel zette uiteindelijk de snelste tijd van de dag neer in zijn 19e ronde, met nog drie minuten te gaan.

Porsche-coureur Güven liet een sterke algehele prestatie zien en eindigde de dag als de op twee na snelste coureur, met de beste tijd in FP1. "Het voelt geweldig om het weekend te beginnen met een toptijd. Het seizoen is tot nu toe niet volgens plan verlopen, maar het resultaat in de training laat zien dat we de goede kant opgaan. We willen een geweldige show neerzetten voor de fans op ons thuisevenement", beloofde Güven, wiens team Manthey EMA naast het 3.629 kilometer lange circuit in de Eifel is gevestigd.

DTM Nurburgring 2024 foto 2 Ayhancan Guven Porsche

DTM Nurburgring 2024 foto 3 Nurburgring

DTM Nurburgring 2024 foto 4 Jack Aitken Ferrari



DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS