DTM

DTM-leider Kelvin van der Linde blijft in de aanvalsmodus op de Sachsenring + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 7 september 2024 07:27

Kelvin van der Linde (ZA) begon sterk aan de zesde ronde van de DTM op de Sachsenring. De leider in het kampioenschap zette vrijdag de snelste ronde neer in de eerste vrije training, waarbij hij de klok stopte op 1:18.599 minuten en zijn titelambities onderstreepte met een indrukwekkende prestatie. “Dat zag er echt goed uit. De afstelling van de auto was super, waardoor we vanaf het begin snel waren. Over het algemeen vind ik de Sachsenring leuk. Ik reed daar regelmatig vooraan in mijn tijd bij de ADAC GT Masters,” aldus de Audi-coureur van Abt Sportsline.

DTM Sachsenring Foto 1 Nr3 Kelvin_van_der_Linde_ZAF_Audi_R8_LMS_GT3_Evo2_Abt_SportslineKelvin van der Linde zette met zijn Audi vrijdag de snelste ronde neer in de eerste vrije training, waarbij hij de klok stopte op 1:18.599 minuten en zijn titelambities onderstreepte met een indrukwekkende prestatie

Op de tweede plaats, slechts 0,135 seconde langzamer dan Van der Linde, eindigde regerend DTM-kampioen Thomas Preining (A) in een Porsche 911 GT3 R van het Manthey EMA-team. Momenteel zesde in de ranglijst, liet Preining niemand twijfelen dat hij de hoop op het winnen van het kampioenschap nog niet heeft opgegeven. “Het voelt goed om eindelijk weer bij de koplopers te horen. Het team heeft in de aanloop naar dit evenement ontzettend hard gewerkt, zeker gezien de vele bochten naar links. Daar willen we voor beloond worden. Ik vind het altijd leuk om op de Sachsenring te rijden en kijk uit naar de races,” aldus de 26-jarige. Preining’s landgenoot Lucas Auer was de derde snelste in een Mercedes-AMG. Jack Aitken (GB) loodste de Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing naar de vierde plaats. Maro Engel (Monaco) van Mercedes-AMG Team Winward werd vijfde.

Fans beleven dit weekend een nieuw evenementformat op de Sachsenring. Voor het eerst werd er op vrijdag maar één vrije training verreden – en de coureurs gingen meteen aan de slag. Met temperaturen rond de 30 graden Celsius bereikten de Pirelli-slicks al snel de optimale temperatuur en maakten ze direct toptijden mogelijk. Aitken kwam met zijn Emil Frey-Ferrari aanvankelijk bovenaan de tijdenlijst te staan, voordat Kelvin van der Linde (Abt-Audi) in zijn vierde ronde, ongeveer tien minuten na het begin van de sessie, de snelste tijd neerzette. Halverwege de 55 minuten durende vrije training behaalde Preining de tweede plaats. Auer noteerde kort voor het einde van de sessie de derde snelste tijd.

De tweede vrije training op de Sachsenring vindt plaats van 08:35u tot 09:20u op zaterdag. De eerste kwalificatiesessie start om 10:40 uur. Fans kunnen de kwalificatie volgen via een livestream op ran.de. De race begint om 13:30 uur. ProSieben zendt alle 16 races van dit seizoen live uit op gratis tv, met een half uur voor de start op zaterdag en zondag. De races worden live uitgezonden of volledig herhaald in meer dan 150 gebieden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste vrije training op vrijdag 6 september 2024 van het DTM-weekend op de Sachsenring

DTM Sachsenring Foto 2 Thierry Vermeulen16e snelste tijd van Nr69 Thierry Vermeulen (NLD) Ferrari 296 GT3, Emil Frey Racing-Verstappen.com

DTM Sachsenring Foto 3 Lucas AuerP3 voor Nr22 Lucas Auer (AUT) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team Mann-Filter

DTM Sachsenring Foto 4 Thomas PreiningP2 voor Nr91 Thomas Preining (AUT) Porsche 911 GT3 R van Manthey EMA

Foto’s: media.adac-motorsport.de



DTM_Sachsenring_uitslag_vrije_training_vrijdag


Voorbeschouwing DTM Sachsenring 2024 Foto 5 tijdschema


Voorbeschouwing DTM Sachsenring 2024 Foto 5 DTM 40 logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS