Formule 1

Ex-F1 coureur Johnny Herbert zegt dat Red Bull gelooft dat Max Verstappen de "beste ooit" in de Formule 1 is

Uitgegeven door Peter Vader • 15 oktober 2022 05:04

Ex-Formule 1-coureur Johnny Herbert zegt dat Red Bull gelooft dat Max Verstappen de "beste ooit" in de sport is. Hij pakte afgelopen zondag zijn tweede F1-titel in Japan, in wat een dominant seizoen was voor de Nederlander. Terwijl zijn titelkampioenschapssucces in 2021 kwam na een lang en heftige strijd met Lewis Hamilton, heeft hij in het seizoen 2022 fier aan de leiding gestaan en heeft hij dit jaar 12 van de 18 overwinningen behaald die tot nu behaald konden worden. Verstappen heeft een contract tot eind 2028 bij Red Bull, waarbij oud F1-coureur Johnny Herbert stelt dat de groei van de 24-jarige "eng" is om te zien voor andere coureurs op de grid.

Max Verstappen de beste ooit 1

“Alleen maar sterker en sterker”
"Hij heeft dat hele team om zich heen gevormd, ze denken en geloven dat hij de beste ooit is", zei Herbert. "Ik herinner me Michael Schumacher, het is nu precies dezelfde situatie. En hij wordt alleen maar sterker en sterker. Dat is het enge voor iedereen die hem gaat proberen te verslaan." Verstappen staat met Fernando Alonso al op een gedeelde zesde plaats op de lijst met meeste overwinningen aller tijden in de F1, die hij afgelopen zondag evenaarde door zijn overwinning in Japan.

Max Verstappen de beste ooit 2 crew

Zeer vergelijkbaar
Oud F1-wereldkampioen 2009 Jenson Button zegt dat de huidige vorm van Verstappen doet denken aan die van Sebastian Vettel bij Red Bull van begin jaren 2010. "Ik zag dit precies 11 jaar geleden met Sebastian Vettel en Red Bull. Vettel ging toen naar buiten en won het kampioenschap, zelfs ook bij deze Japanse Grand Prix en hij was het hele jaar door zo dominant, zijn teamgenoot kwam nauwelijks bij hem in de buurt ..., zeer vergelijkbaar met wat Max zojuist heeft gedaan."

Max Verstappen de beste ooit 3 vol adoratie

Max Verstappen de beste ooit 4 winnaar GP Japan 2022

Max Verstappen de beste ooit 5 ontdekker Helmut Marko


Max Verstappen de beste ooit 6 poster

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS