Formule 1

Fernando Alonso steekt zijn blijdschap over komst Adrian Newey niet onder stoelen of banken: 'Hij is een inspiratiebron'

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 03:31

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Adrian Newey gaat vanaf 2025 aan de slag voor het Formule 1-team van Aston Martin. Newey werkte hiervoor jarenlang voor Red Bull Racing en won liefst zes constructeurstitel met dat team als hoofdontwerper. Fernando Alonso, coureur namens Aston Martin, is zeer verheugd met de komst van Newey.



Aston Martin maakte het nieuws omtrent Newey dinsdag bekend in een persconferentie. Fernando Alonso was hier ook bij aanwezig en stak zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. “We hebben uiteraard jarenlang tegen elkaar gestreden, maar hij was meer een inspiratiebron. Dankzij zijn auto’s, moesten we de lat leggen en werden we beter. Het is een geweldige dag voor het team en een prachtige kans dat ik met Adrian mag werken.”

Alonso werd in het verleden al twee keer wereldkampioen, de ervaren coureur kijkt uit naar de toekomst met Aston Martin. “Het team voor de toekomst begint nu echt vorm te krijgen, evenals de visie van Lawrence. Dit alles is mogelijk dankzij onze partners, de nieuwe windtunnel en uiteraard de komst van Newey. Ik ben vereerd dat ik dit team mag vertegenwoordigen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS