Formule 1

Franco ‘er zat meer in’ Colapinto vastberaden: “Dit is pas het begin”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2024 12:00

Franco Colapinto maakte in Monza zijn allereerste Formule 1-kwalificatie mee. Hij maakte geen grote fouten en kwam als zeventiende binnen, maar de jonge Argentijn voelde dat er meer in had gezeten. Na een veelbelovende eerste run, maakte Colapinto in de run hierna een fout bij het uitkomen van de tweede Lesmo, waardoor hij de kans op een goede tweede ronde misliep.

Franco Colapinto Williams F1 Monza

"Het was speciaal om mijn eerste kwalificatiesessie in de Formule 1 te doen. Ik heb genoten van elk moment van het weekend tot nu toe", zei de meest onervaren coureur uit het veld.

"Helaas maakte ik een kleine fout tijdens mijn tweede pushlap, wat me de kans kostte om een goede tweede ronde neer te zetten. Het zag er veelbelovend uit, want ik stond er goed voor na mijn eerste ronde en werkte eraan om een stap te maken tijdens de tweede poging."

De schuldbewuste Colapinto blijft goede hoop houden en zag de potentie in zijn bolide: "De auto was erg competitief en ik denk dat het mogelijk was om door te gaan naar Q2. Dit is nog maar het begin en er zijn dingen waar ik nog aan moet werken, vooral omdat ik maar een paar ronden in een F1-auto heb gereden. Ik ben nu een beetje gefrustreerd, maar ik weet dat er veel potentieel is, en het team heeft hard gewerkt om de auto beter op mij af te stemmen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS