Formule 1

Frederic Vasseur laat Ferrari-deur open voor 'mega professionele' Carlos Sainz

Uitgegeven door Bart • 10 september 2024 12:30

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft aangegeven dat het een moeilijke beslissing was om Carlos Sainz te vervangen voor Lewis Hamilton. Vasseur werkt graag met de Spanjaard die inmiddels zijn toekomst in de F1 veiliggesteld heeft. Sainz rijdt de komende jaren voor het team van Williams.

Carlos Sainz


"Ik heb veel respect voor Carlos", zegt Vasseur op de website van de Formule 1. "Voor wat hij de laatste jaren voor het team gedaan heeft. En zeker de laatste twee jaar dat wij samenwerken. Ik heb perfect kunnen zien wat hij vorig jaar gepresteerd heeft, zeker toen we problemen hadden. Hij pushte het team naar een comeback met een pole in Monza en de overwinning in Singapore. Dat heeft Charles weer gepusht om te reageren en hij zette zijn auto daarna meerdere keren op de eerste startrij."

"Carlos heeft overduidelijk een rol gespeeld in het herstel van het team vorig jaar en ook dit jaar doet hij het erg goed. Ik weet precies zijn situatie en die was in het begin van het seizoen niet makkelijk, maar hij is mega professioneel. In de winter hadden we een discussie en daarna spraken we af tot de laatste bocht van de laatste race van het seizoen er vol voor te gaan. En hij doet het erg goed."

Vasseur hoopt in de toekomst weer met Sainz te werken als de mogelijkheid zich aandient. Hij herhaalde de woorden dat de beslissing om Sainz te vervangen voor Hamilton niet makkelijk was. "Ik ben meer dan tevreden met Carlos in mijn team en we zullen een goede relatie blijven houden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS