Formule 1

Gene Haas wilde de relatie met Günther Steiner volledig verbreken; niet eens afscheid genomen van zijn teamleden

Uitgegeven door Peter Vader • 13 januari 2024 07:43

De afgelopen dagen zullen herinnerd worden als die van de Haas-revolutie. Na het aftreden van Simone Resta als technisch directeur kwam daar het nieuws over het vertrek van Günther Steiner uit het management van het Haas-team nog bij. Het was het begin van een reeks van onthullingen. Het Amerikaanse team kende tot op heden een moeizaam verblijf in de Formule 1. In de tot nu toe verreden seizoenen zijn de resultaten van de verschillende Haas-bolides nooit verder gekomen dan de vijfde plaats. Met de komst van de nieuwe auto's werd verwacht dat Haas consistenter zou groeien. Maar helaas, het bleef bij een verwachting, een verbetering van de prestaties kwam er gewoon niet. Sterker nog, het seizoen 2023 zal een van de slechtste blijven voor het team dat onder leiding stond van Günther Steiner.

Haas_team_crew_and_driversGünther Steiner mocht geen afscheid nemen van de Haas-teamleden!




Trieste hekkensluiter
Het feit dat Haas als hekkensluiter in de eindrangschikking bij de constructeurs eindigde, was aanleiding voor Simone Resta om zijn technische rol maar op te geven. Zijn afscheid kon echter alleen maar resulteren in een domino-effect. En zo kwamen binnen een paar uur na de Resta-bekendmaking de officiële mededelingen dat Günther Steiner en Haas uit elkaar gingen. Een ontwikkeling die nog steeds zorgt voor nieuwe geruchten en officiële verklaringen van het Haas-team.

Geen waardig afscheid
Sommige berichten zijn stuitend. In de Sky Sports F1-podcast werd bijvoorbeeld gemeld dat sommige bronnen binnen het Italiaans-Amerikaanse team bevestigen dat Steiner geen afscheid mocht nemen van het team. Een verhaal dat de wens van het team bevestigt om de relatie met de Zuid-Tiroolse manager volledig te verbreken. Verder wordt in de podcast gemeld ook dat meerdere mensen binnen het team het niet eens zouden zijn met de gemaakte keuze. Welke veranderingen kunnen we nu gaan verwachten? Dat is uiteraard niet bekend. Wat wèl duidelijk is, is dat met nog iets meer dan een maand te gaan tot de start van het F1-seizoen 2024 al deze veranderingen uiterst schadelijk zijn voor het Haas-team.

Gunther-SteinerGünther Steiner



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS