Formule 1

George Russell blikt terug op eerste F1-overwinning: 'Ik dacht: 'Laat mij met rust'

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 september 2024 15:27

George Russell, Formule 1-coureur namens het team van Mercedes, heeft in de Performance People-podcast teruggeblikt op zijn eerste overwinning op het allerhoogste niveau tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2022. De Brit vertelt over de stress die hij ervaarde toen de zege heel even uit zijn handen leek te glippen.


Russell reed tijdens de Braziliaanse Grand Prix van twee jaar geleden vrijwel de hele race fier aan kop, maar een late safety car zorgde toch voor een flinke hoeveelheid extra spanning onder de helm bij de Mercedes-coureur. “Vanaf rondje twintig tot en met ronde 55 had ik een aardig gat, maar de safety car zorgde ervoor dat het hele veld plots weer bij elkaar kwam. Lewis (Hamilton) stond op nieuwe banden, terwijl ik er nog oude banden onder had zitten. Ik dacht: ‘Laat mij met rust!’.

Russell vervolgt zijn terugblik: “Hamilton bleef de resterende acht rondjes steeds 1,1, 1,2 seconden achter mij zitten. Er stond veel spanning op en de belangen waren groot. Ik was enorm opgelucht toen ik over de meet kwam, want dat jaar was een lastig seizoen voor Mercedes.”

Na afloop vloeide de emoties rijkelijk bij de op dat moment kersverse racewinnaar. “Ik heb altijd wel geweten dat ik ooit een race zou winnen, de vraag was wanneer. In de wachtkamer voor het podium heb ik mijn familie gefacetimed, dat was een emotioneel moment. Als kind heb ik er altijd van gedroomd om dergelijke successen te behalen, maar was ik me nooit bewust van de offers die de familie voor mij maakte. Ik ben hen allemaal heel dankbaar, ze supporten mij altijd.”

Eerder dit jaar won Russell zijn tweede Formule 1-wedstrijd in Oostenrijk. De 26-jarige Brit staat momenteel op de achtste plaats in het rijderskampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS