Formule 1

George Russell gefrustreerd na P17: "We moeten ons terug kunnen vechten tot in de punten"

Uitgegeven door Bart • 21 juli 2024 09:01

Voor George Russell zat net als Sergio Perez de kwalificatie in Hongarije er na één sessie al op. Waar de Mexicaan van Red Bull crashte, klopte bij Mercedes de timing niet. Russell zat in de gevarenzone, ging meteen na de rode vlag naar buiten en had op het einde niet voldoende brandstof over om nog een run te kunnen doen.

George Russell


"We hebben het niet goed gedaan", zegt Russell op de website van zijn team. "In het begin van Q1 lukte het niet om een goede ronde te rijden, waardoor we kwetsbaar waren. Na de rode vlag reden we op het meest natte moment. Daarna hadden we niet voldoende brandstof om op de meest droge baan een ronde te rijden."

"We hadden makkelijk door kunnen gaan en dat maakt het frustrerend. We hadden niet in deze positie terecht moeten komen en dat is mijn fout. We gaan alles analyseren om te kijken wat er fout ging om te zorgen dat het niet nog eens gebeurt. P17 is duidelijk niet waar we zouden moeten staan. De auto zou goed genoeg moeten zijn om terug te vechten tot in de punten. De snelheid was goed genoeg en de snelheid in de long runs was bemoedigend. We gaan zien wat we voor elkaar kunnen krijgen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS