Formule 1

Helmut Marko kan rekenen op veel kritiek na 'racistische' uitspraak over Sergio Perez

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2023 18:16

Helmut Marko sprak zich tijdens een uitzending van het Oostenrijkse Servus TV uit over de Latijns-Amerikaanse roots van Red Bull-coureur Sergio Perez. De Oostenrijker zei dat de Mexicaan door zijn Zuid-Amerikaanse roots en de cultuur die daar heerst niet altijd even gefocust is. Sociale media staat in de brand! Checo is namelijk een Noord-Amerikaan en de uitspraken zouden volgens vele xenofobisch en racistisch zijn.

Helmut Marko

“De Italiaanse Grand Prix was zeker een van de beste weekenden van Perez en we kennen inmiddels zijn problemen in de kwalificatie. Daar heeft hij het lastig”, begint Marko bij het Oostenrijkse TV-station. “Laten we niet vergeten dat hij Zuid-Amerikaans is (Mexico ligt in Noord-Amerikaan, red.) en daarom is hij niet altijd even gefocust als Max Verstappen of voorheen Sebastian Vettel. Maar racen is zijn sterke punt en hij had een heel, heel goede race. Het passeren van drie coureurs, George Russell, Carlos Sainz en Charles Leclerc was niet eenvoudig, we wisten dat ze sneller waren op de rechte stukken. In de race deed Perez alles goed en nu zijn er circuits zoals Singapore, die ze al hebben gewonnen en die beter bij hen passen.”

De uitspraken over Zuid-Amerika en de verminderde focus kunnen rekenen op forse kritiek. Zo zeggen mensen onder de Instagram-post van FormulaGod onder andere dat Marko in een verzorgingstehuis moet komen. Iemand zegt: “Ik ben het eens met het verhaal dat Perez inconsistent is, maar het geven van racisme is nooit goed te praten”.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS