Formule 1

Helmut Marko ontkent invloed Adrian Newey op Red Bull-problemen: "Niet meer betrokken bij alle details"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 september 2024 17:02

Dr. Helmut Marko zegt dat het vertrek van Adrian Newey niet de oorzaak is van de recente problemen bij Red Bull. Er gingen geruchten dat dit wel zo zou zijn.

Adrian Newey Red Bull Racingf F1


Red Bull domineerde vorig jaar, maar heeft het nu moeilijk. Max Verstappen won de laatste zes races niet. Sommige fans denken dat dit komt doordat Newey weggaat bij het team.

Marko zegt in Speedweek: "Dat klopt niet. Newey was al in het voorjaar niet meer betrokken bij alle details van de auto-ontwikkeling."

Hij vergelijkt de situatie met die van Mercedes en Ferrari, die ook moeite hadden met de nieuwe regels. "Ik blijf optimistisch. We hebben een breed technisch team en ik ben ervan overtuigd dat we dit probleem kunnen oplossen", aldus Marko.

Pierre Waché, technisch directeur bij Red Bull, zei eerder al dat het team te ver is gegaan met de nieuwe auto. "We hebben de grenzen misschien te ver opgerekt", vertelde hij aan de media.

Max Verstappen blijft Newey steunen: "Ik heb altijd gezegd dat ik wilde dat Adrian zou blijven. Altijd. Vorig jaar hadden we een geweldige auto, die we hebben veranderd in een monster. We moeten het nu omdraaien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS