Formule 1

Lando Norris vertelt over liefde voor autosport: 'Het begon allemaal met de grasmaaier'

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 september 2024 07:01

Lando Norris is sinds 2019 in de Formule 1 actief namens het team van McLaren en maakt dit jaar voor het eerst naam als echte titelkandidaat. De Brit beschikt momenteel over de snelste auto van het veld en hoopt in de resterende acht races Max Verstappen te achterhalen in het coureurskampioenschap.



In gesprek met Formula1.com geeft de tweevoudig Grand Prix-winnaar in de Formule 1 een interessant inkijkje in zijn jeugdige jaren en hoe hij in aanraking is gekomen met de autosport. “Ik raakte verliefd op racen, op rijden. Niet zozeer op Formule 1, het is niet zo dat ik vanaf dag één Formule 1-coureur probeerde te worden. Ik was zes of zeven jaar toen ik verliefd werd op alles met vier wielen”, vertelt Norris in een persoonlijk interview.

Gevraagd naar wat hij zo mooi vindt aan autosport antwoordt Norris als volgt: “Het feit dat je in je eentje in de auto zit en dat je je een voelt met de wagen, op dat gevoel ben ik verzot geraakt. F1 is de meest extreme variant daarvan, maar mijn eerste echte liefde was karten, en toen Formule 1.”

De eerste keer dat Norris een gemotoriseerd voertuig bestuurde, was dat echter geen kart, maar een grasmaaier, zo vertelt hij. “Het begon allemaal op een grasmaaier. Ik zou iedere dag naar buiten gaan om het gras te maaien, zodat ik dat ding kon gebruiken. Ik moest destijds echter wel een gewicht van 10 kilo meenemen om ervoor te zorgen dat hij zou starten, want ik was natuurlijk veel te licht. Maar het begon met de grasmaaier.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS