Formule 1

Laurent Mekies begonnen als teambaas AlphaTauri: "Dat ik van die ene speciale racefamilie mag overstappen naar..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 januari 2024 09:30

Laurent Mekies is begonnen aan zijn nieuwe baan als teambaas van het team van AlphaTauri. De Fransman keert terug in Faenza na zeven seizoen bij het team van Ferrari. De 46-jarige vervanger van Franz Tost heeft zin in zijn nieuwe rol als teambaas.

Laurent Mekies
Laurent Mekies samen met James Key (R)

Mekies was de afgelopen seizoenen plaatsvervangend teambaas en sporting director bij Ferrari. Net nadat Franz Tost zijn pensioen aankondigde, halverwege 2023, werd bekend dat Mekies terugkeert naar de fabriek in Faenza. Eerder was hij al werkzaam bij Toro Rosso als head of vehicle performance.

Op zijn LinkedIn vertelt hij over zijn nieuwe avontuur als teambaas van het Italiaanse team: "Een nieuw avontuur gaat nu van start voor mij. Ik ben enorm dankbaar dat ik van de ene speciale racefamilie mag overstappen naar een andere speciale racefamilie. We staan aan de vooravond van een spannend nieuw avontuur. Een nieuw hoofdstuk dat wij met elkaar gaan schrijven en ik kan niet wachten om samen te gaan werken met alle getalenteerde mensen in Faenza en Bicester."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS