Formule 1

Lawrence Stroll lovend over Newey: "Adrian is het meest getalenteerde en begaafde individu in de F1"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 september 2024 10:01

Lawrence Stroll heeft onthuld dat hij al jaren in gesprek is met topontwerper Adrian Newey. De eigenaar van Aston Martin hoopt Newey binnenkort te kunnen presenteren als nieuwste aanwinst voor zijn Formule 1-team.

Adrian Newey Aston Martin F1


Newey staat op het punt na twintig jaar Red Bull te verlaten. Volgens PlanetF1.com is hij dicht bij een overeenkomst met Aston Martin. In een interview met Bloomberg zegt Stroll: "Adrian en ik praten niet alleen maanden, maar eigenlijk al jaren met elkaar. Adrian is duidelijk het meest getalenteerde en begaafde individu in de F1, gezien zijn staat van dienst."

Op de vraag of Newey daadwerkelijk naar Aston Martin komt, antwoordt Stroll: "Ik hoop het zeker." De 65-jarige Newey wordt gezien als één van de grootste F1-ontwerpers ooit. Zijn auto's wonnen al 25 kampioenschappen.

Fernando Alonso, stercoureur van Aston Martin, reageerde voorzichtig op de geruchten: "Het zijn nog steeds alleen maar geruchten. Ik denk dat het niet het werk van één man is om dingen te verbeteren. Het gaat er meer om wat we nu hebben en wat we produceren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS