Formule 1

Max Verstappen enthousiast over Rocco Coronel: “Nu begint het pas en moet hij gas geven”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 september 2024 17:02

Op woensdag maakte Red Bull het nieuws bekend dat Rocco Coronel één van de nieuwe toevoegingen is aan de Red Bull Driver Academy. In een exclusief interview met RaceXpress leggen Tom en Rocco uit hoe zij bij Helmut Marko in het oog sprongen. Het nieuws is drievoudig wereldkampioen Max Verstappen ook niet ontgaan. Hij is blij voor de Nederlander en ziet een gouden toekomst voor hem tegemoet.

Max Verstappen Rocco Coronel

Als jongste coureur ooit werd Coronel Jr. aangekondigd als nieuw onderdeel van de Red Bull-familie. In gesprek met Viaplay spreekt Verstappen zich uit over zijn nieuwe collega: “Het is natuurlijk heel leuk voor hemzelf, voor Tom en de familie natuurlijk ook. Rocco is nog heel jong, dus je moet je er ook niet al te druk over maken. Je moet gewoon gas geven. Hij heeft het heel goed gedaan in die shoot-outs tegenover die andere rijders.”

“Helmut heeft het daar natuurlijk met mij over. Ze hebben hem toen ook meteen in een GP3-auto gezet, dat is natuurlijk wel redelijk aan de heftige kant als je dertien bent en dat deed hij ook goed. Het is mooi om te zien, nu begint het pas en moet hij gas geven. Het is altijd mooi om te zien dat een Nederlander het goed doen en dat ze talent hebben.”

Naar Verstappens contact met Marko over de jonge coureurs wordt doorgevraagd: “Hij vertelt me dan over hoe die tests zijn gegaan en hoe ze het hebben aangepakt met bepaalde rijders en waar Rocco natuurlijk beter was dan de meesten.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS