Formule 1

Xclusief: Tom Coronel apetrots op Red Bull-contract zoon Rocco: “At Red Bull we take risks, do you take risks?”

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 11:03

Het is een belangrijke dag voor de familie Coronel. De zoon van Tom Coronel, Rocco Coronel, is door Red Bull geselecteerd voor het Red Bull Junior Team. Het gaat om een langdurig contract. De dertienjarige kartcoureur is de jongste toevoeging aan het programma ooit. Hij treedt hiermee in de voetsporten van onder anderen Max Verstappen en Sebastian Vettel. Bij vader Tom is de trots van zijn gezicht af te lezen. Toch is dit volgens Coronel Sr. pas het begin van een nieuw avontuur.

Tom Coronel Rocco Coronel

Tom Coronel vertelt in gesprek met RaceXpress trots over de weg die Rocco heeft afgelegd: "Rocco werd uitgenodigd voor de Red Bull Driver Search, en daar is hij vanaf dag één boven zichzelf uitgestegen. Tijdens die test was hij constant snel, en wat mij opviel, was dat hij meteen snapte wat er van hem verwacht werd."

Na een dag testen kwamen de mannen van Red Bull al naar Tom en Rocco toe: “Ze zeiden ‘we houden ermee op’”. Tom ging direct van het ergste uit, maar niet van dat bleek het geval. Red Bull wilde Rocco direct in een oude GP3-auto zetten om te zien wat hij in zijn mars heeft: “At Red Bull we take risks, do you take risks?”, klonk het. Zonder aarzeling reageerde Tom: “Of course we take risks. Toen dacht ik eigenlijk wel ‘oei, heb je naar die armen gekeken. Dat vond ik zelfs wel spannend, maar aan de andere kant ken ik Rocco. Ik vroeg aan hem wat hij ervan dacht. Bij hem was geen twijfel: ‘kom op met dat ding’.

Ondanks dat Tom de volle 100% vertrouwen heeft in zijn jongste telg, was de spanning ook bij Tom aanwezig. Helemaal na de test: “Je zit daar met tien andere families te kijken naar je zoon. Je moet maar hopen dat hij wordt uitgekozen. Toen ze na de test zeiden: ‘Tom, Helmut Marko wil even met je praten’, dacht ik: oké, wat nu? Het moment dat Helmut zei dat Rocco snel en constant was en dat ze verder wilden kijken naar de toekomst, toen wist ik: dit gaat ergens heen.”

Bij het verlaten van de trailer liep Rocco naar Marko toe om hem te bedanken: “Ik wilde dat hij wist dat ik erg dankbaar ben voor deze kans. Ik had toen al wel een goed gevoel. Toen hij zei: ‘Je moet er wel alles voor doen’, wist ik zeker dat het goed zat.”

Rocco Coronel Tom Coronel

Tom benadrukt dat hij niet alleen de vader is van Rocco, maar ook zijn coach. "Op het circuit ben ik geen vader, maar een driver coach. We hebben een duidelijke afspraak: Rocco focust zich op het racen, en ik regel de rest. Die scheiding is belangrijk, want anders wordt het te emotioneel."

Tom is realistisch over de toekomst van zijn zoon. "Rocco is pas 13, dit is nog maar het begin. Maar dit voelt alsof we aan de start staan van iets groots. De komende jaren worden bepalend en er kan zoveel fout gaan, maar ook zoveel goed. Ik zie het vuur in hem en ik weet dat hij de wil en het talent heeft om heel ver te komen. We weten allemaal dat Red Bull altijd op zoek is naar toptalenten. Er zijn nog veel stappen te zetten, van Formule 4 naar Formule 3, Formule 2 en uiteindelijk Formule 1. Maar ik heb vertrouwen in hem. Dit is het begin van een lang en mooi avontuur."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS